Google

Bote exigeix una "resposta ràpida" de Salut per protegir residents i treballadors de Gatassa

dimarts, 7 d'abril de 2020 16:36
L'alcalde de Mataró, David Bote, va enregistrar ahir dilluns a la tarda una declaració en la qual demana explicacions a la Generalitat per la greu situació que es viu a la Residència de gent gran Gatassa, així com "una reacció ràpida per protegir residents i treballadors". Un brot de coronavirus hauria provocat en els darrers dies fins a una quinzena de morts en aquest equipament gestionat per l'ICASS, del departament d'Afers Socials de la Generalitat. En el vídeo, Bote constata que dissabte passat va reclamar a les conselleries d'Afers Socials i de Salut "informació veraç" sobre el que està passant, davant la "manca d'informació viable" de la situació a la residència. Ho va fer a través d'una carta als consellers responsables de cada àrea, que no ha rebut resposta. Cal recordar que Afers Socials encara no ha confirmat ni tampoc desmentit la xifra de víctimes. A data d'avui tan sols s'ha limitat a reconèixer que la residència, on hi ha més d'un centenar d'usuaris, pateix "una situació molt complicada", i ha anunciat un "pla d'acció" les mesures del qual encara no s'han fet públiques. Divendres passat, en una trobada telemàtica amb periodistes, Bote assegurava que a l'Ajuntament no li constava cap brot de coronavirus a cap residència de gent gran de Mataró. Va ser en les hores immediatament posteriors aquestes declaracions que el consistori es va assebentar de la greu situació en un d'aquests equipaments de la ciutat. Per això, Bote ha exigit "la medicalització de la residència" de cara a que s'hi puguin aplicar protocols sanitaris davant la virulència del brot. I ha exigit una ràpida resposta, pel bé tant dels residents com dels treballadors, els quals recentment han rebut material de protecció i aïllament sanitari. Aquest mateix dimarts una empresa especialitzada, contractada per Afers Socials, ha començat les tasques de desinfecció del centre. Diverses fonts han assenyalat que des de finals de la setmana passada un brot de coronavirus hauria provocat un nombre elevat de defuncions a la residència. La xifra se situaria, a data d'ahir, en una quinzena de residents. L'Ajuntament de Mataró dóna total credibilitat a aquestes dades i reclama una actuació urgent a Afers Socials. El departament de la Generalitat, de moment, ni confirma ni desmenteix, ja que fins ara es limita a facilitar xifres de defuncions a residències per demarcacions territorials més àmplies. Des de la Generalitat, a més, s'ha de fer front a brots similars que estan tenint lloc a residències geriàtriques públiques, privades i concertades d'arreu del país, que estan provocant una elevada mortalitat entre els seus usuaris.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Mataró: més de 50 denunciats en 24h per no complir el confinament

dimarts, 7 d'abril de 2020 16:13
El número de persones denunciades segueix creixent en les dades que es faciliten de manera oficial cada 24 hores. Aquesta vegada són 52 les persones sancionades durant el dilluns, dia 6, per no respectar el confinament ni les restriccions a Mataró per la crisi del coronavirus. Les denúncies són pels següents motius: una per romandre en una plaça o parc, 43 per deambular per la via pública sense motiu autoritzat o incomplint restriccions, quatre per circular amb vehicle sense motiu autoritzat i quatre per no respectar el ban gossos decretat pel govern local. En total es van identificar 140 persones i 201 vehicles. En total, el número de persones denunciades a Mataró des del 14 de març, quan van entrar en vigor les restriccions, és de 1.144 denúncies administratives efectuades i nou denúncies judicials. A Mataró s'han identificat 4.868 persones i 6.776 vehicles per comprovar que estaven complint amb les restriccions de mobilitat i que estaven a la via pública per motius justificats. Recordatori del ban gossos Davant l'aparició de noves sancions per no complir amb les restriccions del ban gossos, cal recordar que treure el gos s'ha convertit en una de les excuses perfectes per sortir al carrer, i tot i que la gran majoria ho fa el mínim temps imprescindibles, d'altres estiren més el braç que la màniga. Per això l'alcalde va alertar en el seu perfil de Fscebook que el gos només el pot passejar una persona, tret si hi ha menors que no es poden quedar a casa, les passejades s'han de fer a un màxim de 200 metres de casa, les sortides han de ser en moments de menys afluència al carrer i no es poden fer ús els correcans que hi ha a la ciutat.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Una empresa del Maresme té capacitat per repartir 1 milió de tests per detectar coronavirus

dimarts, 7 d'abril de 2020 15:01
L'empresa Grup Met, un distribuïdor del Masnou, té capacitat per repartir fins a un milió de testos PCR per detectar casos positius de coronavirus i fins a 200.000 proves serològiques per setmana per saber si una persona asimptomàtica ja l'ha passat. Així ho ha explicat en les darreres hores el president de l'empresa, Francesc Maristany, en dues entrevistes a RAC1 i Catalunya Ràdio en què ha lamentat que el Govern no s'hi posés en contacte fins aquest dilluns després d'oferir-se fa uns dies i que el Ministeri de Sanitat encara no hi hagi fet. Es dona la circumstància que l'empresa ja ha distribuït aquestes proves als Estats Units, Mèxic, Equador, Xile, Alemanya o França però no ho ha fet ni a Catalunya ni a Espanya. Segons ha explicat Maristany, el Grup Met és un 'partner logístic' de l'empresa que fabrica tests per detectar el Covid a Singapur i Corea del Sud i té capacitat per fer compres massives de les proves per a governs o grups clínics i farmacèutics entre d'altres. Segons Maristany, hi ha capacitat de producció per fer arribar les proves en un termini d'entre una setmana i deu dies -concretament el temps de preparar l'estoc amb gel sec a -20 graus per enviar-lo en avió cap a Catalunya- tot i que ha avisat que comença a ser "minvada" perquè la demanda és creixent per l'augment de casos en altres països, com als Estats Units. Maristany ha detallat com fa dies que es va oferir als governs catalans i espanyol però no va obtenir resposta fins ahir, quan un periodista li va preguntar a la consellera de Salut, Alba Vergés, sobre aquesta empresa i a continuació el president de la Generalitat, Quim Torra, el va trucar per demanar-li dades tècniques sobre aquestes proves. Fins aquest matí, però, l'operació de compra encara no s'havia concretat, segons ha dit Maristany en declaracions a RAC1. El president de la distribuïdora també ha lamentat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la col·laboració públicoprivada no hagi "funcionat" en un cas de crisi com aquest. Tres tipus de tests Actualment, hi ha tres tipus de test, els ràpids i que amb 15 minuts es pot detectar càrrega viral però amb una fiabilitat d'entre el 20 i 30% i els que estableix l'OMS per saber si s'està infectat: els PCR, amb un 95% de la fiabilitat en què treballen de forma reactiva; i els serològics per tenir una mostra clara de qui ja ha passat el virus i és immune. Es tracta, aquesta darrera, d'una prova important per començar a plantejar el desconfinament de la població. Segons Maristany, cada prova PCR té un cost 'entre 25 i 30 dòlars i les serològiques d'entre 7 i 10 dòlars, tot i que són preus que oscil·len en funció del país i del volum de la comanda.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

L'Hospital de Sant Jaume de Mataró habilita una planta per a malalts de coronavirus

dimarts, 7 d'abril de 2020 14:47
L'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, que habitualment està centrat en l'àmbit sociosanitari, ha habilitat durant la darera setmana una planta per a pacients que han contret el coronavirus. Es tracta d'una unitat que acull pacients menys greus, procedents de l'Hospital de Mataró i que ja han passat la fase aguda de la malaltia. L'operació forma part del Pla de Contingència establert pel Consorci Sanitari del Maresme, gestor de l'Hospital de Mataró i del sociosanitari Sant Jaume. Aquest pla inclou la transformació de l'Hotel Atenea en un centre hospitalari temporal, de cara a establir un flux de pacients. Desenes de pacients del sociosanitari -aquells en condicions més estables- s'han traslladat a l'hotel, mentre que Sant Jaume ha acollit pacients de l'Hospital de Mataró de cara a que el principal centre sanitari de la ciutat pugui alliberar llits per fer front als casos de coronavirus més greus. Procedents de l'Hospital de Mataró i d'altres hospitals de l'entorn El Pla de Contingència, finalment, ha establert que al sociosanitari Sant Jaume s'hi puguin traslladar pacients amb coronavirus procedents de l'Hospital de Mataró i també d'altres hospitals de l'entorn, segons destaquen des del Consorci Sanitari del Maresme. La unitat establerta a la tercera planta compta amb 25 llits i amb totes les mesures d'aïllament que estableixen els protocols sanitaris. Des de Consorci apunten que a l'Hospital de Mataró s'estan atenent els casos greus de coronavirus sense problemes d'espai. "No estem desbordats", constaten, tot i que assenyalen la necessitat d'alliberar el màxim d'espai possible per fer front a futures contingències. En les darreres hores s'ha estabilitzat la situació a l'Hospital, ja que baixen els ingressos i augmenten les altes.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

L'èxercit ja és a Mataró: la UME desinfecta residències de gent gran contra el coronavirus

dimarts, 7 d'abril de 2020 11:49
L'exèrcit espanyol és des d'aquest dimarts dia 7 al matí a Mataró, col·laborant en la lluita contra el coronavirus. La Unidad Militar de Emergencias (UME) ha fet acte de presència a la capital del Maresme per procedir a la neteja i desinfecció de diversos centres geriàtrics de la ciutat, tal i com ja ha estat fent a diferents municipis catalans i del conjunt de l'Estat. En concret, la Unitat està treballant a les residències de gent gran Laia, El Mirador i Els Garrofers. En paral·lel, una empresa especialitzada està fent tasques similars a la residència Gatassa, on en les darreres hores ha esclatat un brot mortal de coronavirus, i a Can Boada. Des de l'Ajuntament especifiquen que la presència de la UME a les citades residències no implica que hi hagi hagut mortalitat per coronavirus a cada un dels centres, ja que més enllà del cas de Gatassa, on la xifra de morts s'elevaria a 15, de moment no hi ha constància de situacions similars a les residències mataronines. Però preocupació és elevada pel que està passant als centres geriàtrics d'arreu del país, on s'estan registrant molts brots de coronavirus com el que ha afectat la residència Gatassa. L'alcalde ja ho va avisar Davant d'això, s'ha decidit optar pel suport de l'exèrcit, el qual ja està actuant en residències geriàtriques i en altres equipaments i espais públics de molts municipis catalans. Divendres passat l'alcalde, David Bote, ja va manifestar que ell "no tindria manies" en demanar la presència dels militars a Mataró, malgrat que fins llavors les tasques de neteja i desinfecció dels equipaments i espais públics estava anant a càrrec dels serveis municipals. "Són temps perquè tots col·laborem. Estem tots al servei d'una causa", va afegir Bote, en referència al paper que està jugant l'exèrcit en la lluita contra el coronavirus.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Bones notícies a l'Hospital de Mataró: menys ingressats per coronavirus i augmenten les altes

dimarts, 7 d'abril de 2020 11:04
El nombre d'ingressats a l'Hospital de Mataró per coronavirus segueix sent molt elevat però sembla que va en descens. I hi ha altres notícies positives: la xifra de defuncions augmenta de manera cada cop més moderada i, en paral·lel, també s'allarga la llista d'altes de pacients que han superat la malaltia. Dades per a l'optimisme, que contrasten amb les males notícies que arriben de l'àmbit de les residències de gent gran. Segons les darreres xifres facilitades pel Consorci Sanitari del Maresme, a data de dimarts, dia 7 d'abril, hi ha un total de 174 pacients ingressats després d'haver donat positiu en covid-19. D'aquests casos, 18 són especialment greus ja que es troben a la Unitat de Cures Intensives. En les darreres 24 hores s'han produït dues defuncions per coronavirus. En comparació amb les dades facilitades ahir dilluns, com a balanç de tot el cap de setmana, hi ha 10 ingressats menys (eren 184) i es manté el mateix nombre de pacients a l'UCI, el qual s'havia reduït en quatre durant el cap de setmana. El nombre total de defuncions des de l'inici de l'epidèmia és de 44, dues més que ahir. Durant el cap de setmana s'havien acumulat un total d'11 defuncions. 124 pacients donats d'alta Pel que fa al nombre d'altes, la xifra ja arriba a les 124. És sens dubte una de les dades més positives, ja que en 24 hores un total de 19 pacients amb covid-19 han superat la malaltia i han pogut deixar l'Hospital de Mataró. Des de divendres passat són un total de 49 les altes hospitalàries acumulades. Per contra, creix la xifra de professionals sanitaris en aïllament domiciliari després d'haver contret el covid-19 o bé de presentar símptomes (o haver estat en contacte directe amb un pacient que ha acabat donant positiu). A data d'aquest dimarts, són 206 professionals, mentre que ahir dilluns eren 198. Segons les darreres dades, el total de positius entre el personal mèdic de l'hospital mataroní s'elevava a 113 casos, tot i que aquesta xifra pot haver augmentat en les darreres hores.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Guia de mesures econòmiques i sociolaborals a pimes i autònoms

dilluns, 6 d'abril de 2020 18:05
L'Ajuntament de Mataró i TecnoCampus han decidit recopilar en una guia totes les mesures que s'han adoptat a nivell local, autonòmic i estatal perdonar suport a PIMES i autònoms. Un document de fàcil accés a la informació de part del teixit empresarial de la ciutat per tal de minimitzar l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus. En aquest únic document es poden consultar les mesures. Entre aquestes mesures s'hi compten ajuts i prestacions per a activitats suspeses o amb reducció de la facturació. També facilitats tributàries com l'ajornament del pagament d'impostos així totes les mesures econòmiques i fiscals impulsades per l'Ajuntament de Mataró. En un apartat hi ha les línies de finançament obertes per l'Institut Català de Finances (ICF) i l'Instituto de Crédito Oficial (ICO) davant d'aquesta situació de crisi que es deriva de la covid-19. Pel que fa als Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), el document explica el seu significat, qui el pot sol·licitar, els procediments, els terminis i els drets laborals dels treballadors. Actualitzada cada 24 hores En aquesta guia recopilatòria, que s'actualitzarà cada 24h, també hi ha un apartat per a mesures específiques per a autònoms com a persona física que és l'ajut a fons perdut. Per últim, també hi ha un apartat d'altres mesures amb informació sobre bonificacions en el cànon de l'aigua, el subministrament de l'electricitat i la moratòria de deute hipotecari de l'habitatge habitual. Assesorament a estudiants Per la seva banda, el TecnoCampus també va posar en marxa la setmana passada una web (futurestudiant.tecnocampus.cat) per agrupar-hi tota la informació relativa a la selectivitat, la preinscripció universitària i tot allò que poden necessitar els que el proper curs accediran a la Universitat. L'entorn canviant generat per la crisi del coronavirus fa que els estudiants cerquin informació en diversos canals, i la voluntat d'aquesta nova pàgina és agrupar-la i incloure els enllaços a les principals webs de referència de la Generalitat pel que fa a l'accés a la universitat.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

L'Associació Sant Lluc i Amalia17 proposen la creació d'un diari il·lustrat del confinament

dilluns, 6 d'abril de 2020 16:52
L'Associació Sant Lluc per l'art amb la col·laboració del taller d'arts plàstiques Amalia17 de Mataró engega una iniciativa per a realitzar un diari il·lustrat del confinament, una iniciativa per relitzar un diari virtual on els nens i nenes dibuixin el seu confinament. El dibuix és una eina d'expressió que permet fer emergir sentiments i compartir-los quant les paraules no són suficients o els sentiments les bloquegen. L'art pot ser un canal de comunicació alternativa que pot ajudar a connectar amb els propis sentiments i a la vegada ajudar a mantenir la calma i la concentració en aquests moments que tant fa falta. La idea és que els nens mostrin el seu món en l'àmbit més íntim: què els interessa, què els preocupa, com viuen aquest canvi de rutines imposat, com es relacionen amb el seu entorn familiar i ho facin amb una instantània gràfica d'un instant o un dia concret, per tal de col·laborar en la creació d'un diari col·lectiu il·lustrat del confinament. El taller d'art Amalia17 de Mataró farà dues sessions en línia gratuïtes cada dilluns fins que acabi el confinament, una per a nens i nenes de 6 a 11 anys i una altre per a nens i nenes de 12 a 17 anys, per ajudar els nens amb els seus dibuixos, proposar idees i oferir un espai de trobada pels joves artistes. Es farà una proposta d'un tema i les clases seràn interactives via Jitsi i Instagram. Nomes cal enviar un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la per inscriure's. Amb una selecció dels dibuixos etiquetats a instagram amb els tres hastags l'Associació Sant Lluc organitzarà una exposició per celebrar la fi del confinament. Per participar només cal penjar els dibuixos a Instagram amb les etiquetes: #AvuiHoDibuixo #entitatsdesdecasa #confinatsllucmataro Recursos Alguns artistes, especialment professionals del sector de la il·lustració d'arreu ja estan treballant en el seu, però amb aquest projecte es busca la implicació dels nens tant dels que han triat l'activitat artística com a una de les seves activitats extraescolars, com dels que dediquen habitualment temps a dibuixar pel seu compte. En moments com els que estem vivint és quan es fa palesa la creativitat i bones intencions de mestres i pares que s'esforcen a crear una xarxa col·laborativa per pensar i compartir idees d'activitats destinades a fer que els nens un cop acabades les tasques que l'escola els hi encomana, puguin seguir gaudint d'activitats de lleure que contribueixin a la seva formació. Sense entrar en anomenar els beneficis que l'activitat artística aporta a petits i grans, amb aquesta iniciativa es també es pretén recordar que el dibuix és una eina d'expressió que permet fer emergir sentiments i compartir-los a un altre nivell quant les paraules no són suficients o els sentiments les bloquegen. La situació actual pot generar moltes preguntes sense resposta i pot crear confusió per això l'art pot ser un canal de comunicació alternativa que pot ajudar a connectar amb els sentiments i a la vegada ajudara mantenir la calma i la concentració quan més falta fan.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

42 morts per coronavirus a l'Hospital de Mataró

dilluns, 6 d'abril de 2020 13:24
L'Hospital de Mataró ha registrat un total de 42 defuncions des que va començar la crisi del coronavirus. Són 11 més que les dades de divendres, en un cap de setmana dur on han mort diverses persones. També creixen els ingressats, que en són 184, però per contra baixen les persones a la UCI, actualment 18 per les 22 que hi havia el divendres. Seguint amb les dades, hi ha un total de 198 professionals en aïllament per possible contagi, dos més que fa tres dies. La cara positiva de tot això són les altes, que ja han crescut fins les 105. Això significa que més de 30 persones han estat donades d'alta durant aquests tres dies. D'aquesta manera, el número de persones ingressades creix, però tenint en compte que són dades de tres dies segueix una tendència força equilibrada. També creixen i de manera més notable les altes, una dada que cal agafar-se amb optimisme de cara a les properes setmanes on s'espera, al menys des del govern central, que vagin baixant els ingressos i les defuncions. Ens trobem, diuen els experts, en el moment clau per doblegar la corba i començar a sortir del pou. No es pot baixar la guardia En una entrevista a capgros.com amb el doctor Lluis Force, de la Unitat de Malalties Infeccioses, va explicar que els pacients eren de totes les edats i que el virus no entenia de franges: "Pot afectar a qualsevol persona de qualsevol edat. Està clar que les persones més grans de 65 anys i que tinguin altres malalties cròniques poden tenir més problemes, però la realitat és que a l'Hospital hi ha molts pacients joves. La meitat tenen menys de 75 anys. Molts tenen menys de 65 anys. Molts també tenen menys de 55 anys. La resposta i afectació és molt variable, de moment no tenim un patró". Per això cal seguir el confinament, per ajudar als serveis sanitaris a mantenir el pols al virus.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Un brot de coronavirus provoca una quinzena de morts a una residència de Mataró

dilluns, 6 d'abril de 2020 12:43
Salten les alarmes per la situació que s'està vivint a la residència de gent gran Gatassa de Mataró. Malgrat que fins la setmana passada el panorama semblava estable, en les darreres 72 hores s'hi ha produït una elevada xifra de defuncions entre els residents, molt probablement provocades per un brot de coronavirus. Segons ha pogut saber Capgros.com, la xifra, a data de dilluns dia 6, podria elevar-se a una quinzena de de morts. Les dades no han estat confirmades oficialment per la Generalitat, de qui depèn el centre geriàtric, des d'on tanmateix reconeixen que la situació en aquest equipament és "molt complicada". La residència Gatassa, que actualment compta amb prop de 110 residents, està gestionada per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), del departament d'Afers Socials. Des del consistori mataroní han mostrat la seva enorme preocupació per com s'està gestionant la situació, acusen a la Generalitat de descoordinació i de manca de resposta, i han demanat urgentment la medicalització de la residència i la desinfecció de les instal·lacions. Divendres passat, dia 3, en una trobada telemàtica amb periodistes, l'alcalde de Mataró, David Bote, assegurava que la situació a les prop de 40 residències geriàtriques públiques i privades de Mataró estava controlada i que no hi havia cap brot de covid-19, tot i que sí es tenia constància d'almenys una defunció causada pel virus a la residència Gatassa. Semblava, per tant, que a la capital del Maresme no s'estaven vivint crisis com les patides a municipis com Badalona, Santa Coloma de Gramenet o Olesa, on hi ha hagut brots que han provocat desenes de defuncions a centres geriàtrics. Durant aquest cap de setmana, però, el panorama ha canviat totalment i s'ha fet molt més preocupant, tal i com apunten fonts de l'Ajuntament. La situació ha empitjorat des de divendres passat i la Generalitat "no sembla tenir cap control sobre el que hi està passant", segons fonts de l'Ajuntament A partir del mateix divendres a la tarda, l'Ajuntament va començar a rebre informacions tant des de la pròpia residència Gatassa com de familiars de residents que assenyalaven un empitjorament de la situació. Des de llavors, i durant tot el cap de setmana, l'alcalde ha mantingut converses amb representants del departament d'Afers Socials, el departament de Salut i amb Protecció Civil, arribant a la conclusió des de bon principi que des de la Generalitat "no sembla tenir cap control sobre el que hi està passant", segons apunten fonts municipals. Bote va adreçar dissabte dues cartes al conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, i a la consellera de Salut, Alba Vergés, per reclamar-los informació al detall, però no ha rebut resposta. L'alcalde també s'ha mantingut en contacte amb el Delegat del Govern de la Generalitat a la província de Barcelona, Juli Fernàndez, a qui ha transmès la seva preocupació i malestar pel que, a tenor seu, és una clara manca de coordinació entre Salut i Afers Socials en la gestió d'àmbits com les residències geriàtriques. Fonts municipals apunten que els dos departaments "s'estan passant la pilota" sense facilitar informació sobre els fets que es viuenc a centres geriàtrics com el de Gatassa, sense assumir responsabilitats ni donar una resposta adequada. Medicalització i desinfecció de la residència L'alcalde ha demanat oficialment que es medicalitzi la residència Gatassa, perquè rebi el tractament de centre sanitari i es pugui atendre els seus residents seguint protocols propis de centre mèdic. També ha reclamat que es desinfectin les instal·lacions. Des del consistori es tenen dubtes que a residències com aquesta s'hagin aplicat totes les mesures necessàries per intentar aturar el possible brot, per exemple fent un correcte aïllament dels pacients que han contret el virus. També tenen constància que fins ara els seus professionals han treballat sense tot el material de protecció necessari. Malgrat que oficialment Gatassa, com a centre geriàtric assistencial, compta amb més de 200 places, avui hi ha poc més d'un centenar d'usuaris, ja que un nombre elevat dels residents presenten un alt grau de dependència i la plantilla, que depèn d'Afers Socials, no és prou elevada per atendre a un nombre més alt de residents. En els darrers anys, diverses forces polítiques del consistori i també entitats veïnals han reclamat més dotació de pressupost i de personal per aquest centre. La setmana passada, arran de tenir coneixement d'una defunció per covid-19 a Gatassa, l'AV de Cerdanyola va reclamar que s'habilités la quarta planta, ara sense ús, per aïllar els pacients contagiats. Des de llavors, però, la situació s'ha agreujat notablement. Per @matarocat .@CONFAVC @fav_mataro @EP_mataro @totmataro @MatAudiovisual pic.twitter.com/hAghBO2cRH — Aavv de CERDANYOLA De Mataró (@avvdeCERDANYOLA) April 2, 2020 Des d'Afers socials de la Generalitat no han facilitat el nombre exacte de víctimes mortals per coronavirus a la residència Gatassa, ja que les dades que fan públiques són per demarcacions territorials sense desglossar cada cas de centre geriàtric. "Som conscients que la situació en aquest centre és molt complicada", reconeixen, però, fonts del departament, que han anunciat que s'està preparant "un pla d'acció específic". Un dels primers passos del qual sera la desinfecció de les instal·lacions de la residència, que està previst que es dugui a terme aquest mateix dilluns. Hi ha pendent una reunió entre els departaments d'Afers Socials i de Salut de la Generalitat per acabar d'abordar la situació. D'altra banda, l'1 d'abril passat la Generalitat va enviar a Gatassa material divers de protecció per als professionals, com ara 280 mascaretes, 280 guants, 150 bates i 8 ulleres. La mateixa conselleria va informar ahir diumenge que des del 15 de març han mort per coronavirus almenys 702 persones a residències de gent gran de Catalunya, cosa que augmenta en 56 les defuncions comunicades en les últimes 24 hores. A més, segons les dades facilitades per les residències al Departament, en total hi ha 1.631 usuaris que tenen diagnòstic de coronavirus, davant dels 1.261 informats aquest dissabte (370 més). La setmana passada, el president de l'Associació Professional Catalana de Directors/res de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència (ASCAD), Andrés Rueda, assegurava que les morts per coronavirus a residències i geriàtrics són "mínim un 50 més" de la xifra oficial, perquè "hi ha molts avis a qui no se'ls està fent la prova i no entren en la comptabilitat". El Govern va anunciar la setmana passada diverses mesures per fer front al coronavirus a les residències. L'executiu ha posat en marxa el Pla Clínica Social -amb 128 persones traslladades a mútues de treball-, i l'activació de 500 voluntaris de formació professional. També s'ha reforçat de material i personal als centres de gent gran: 76.000 equips de protecció individual, 27.698 mascaretes FFP2, 29.021 mascaretes quirúrgiques, 9.362 bates, 50.669 guants i 1.593 ulleres de protecció.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Pàgina 1 de 6

<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 Següent > Final >>
Bàner

El temps

Soporte OnLine

Assistencia Técnica

Centre de formació

Segueix-nos a ...
Catálogo de Ofertas
de SIL Informática

Alta en la lista de suscripción
Nombre:
email:

Baja en la lista de suscripción
email:   

Anuncis

SIL Informàtica Canet
Tot en informàtica de consum i de empresa.
Carrer Bofill i Matas, 3
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 08 96
mari@infomercat.com
Pere Arañó Planas Assessor, S.L.P.U.
Assessoria jurídica, fiscal, laboral i comptable. Administració de comunitats i serveis immobiliaris.
Ronda Sant Domènec, 18
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 27 21 - Fax: 93 794 05 98
IDMTC
Treballs de restauració de façanes i interiors d'habitatges, pintura decorativa i muntatges de produccions gràfiques per a publicitat, moda, etc.
Carrer Nou, 43
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 795 42 31 - Fax: 93 795 42 31 Tel. mobil: 607 471 371
Finques Sant Cebrià
La teva immobiliària del Maresme: Cases, pisos, xalets i locals comercials.
Av. Maresme, 11-13
08396 - Sant Cebrià de Vallalta - Barcelona
Tel: 93 763 14 73 - Fax: 93 763 06 00
J. Pedrero e hijos, s.l.
Transport i Venda d'Àrids. Moviment de Terres. Murs de Conteción i Rocalles. Containers.
Carrer Cuba, 1
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 16 05 - Fax: 93 794 16 05
Barcelona Taurina
La web taurina de Alberto Faricle
Desde mi optica
Visita nuestra web

Internet Speedtest

You are here:   Inici