Google

Neix la Maresme Film Commission

divendres, 23 de març de 2018 14:38

Reunió de presentació | Foto: C.P.T.C.M.

La comarca del Maresme aposta per posicionar la seva destinació no només com un emplaçament turístic i de vacances, sinó també com una localització per a projectes audiovisuals i publicitaris. Amb aquest objectiu, i per satisfer l’interès creixent de moltes productores audiovisuals per venir a rodar anuncis, sèries i pel·lícules a la comarca, s’ha impulsat la creació de la Maresme Film Commission.

Aquest instrument es va presentar ahir dijous 22 de març davant dels tècnics i representants dels municipis maresmencs. Una sessió que va comptar amb la intervenció de la representant de la Catalunya Film Commission, Carlota Guerrero, qui ha explicat el projecte i els beneficis que comporta la posada en marxa del servei.

Aquest instrument, que es posarà a disposició de tots els municipis de la comarca adherits a la Maresme Film Commission, tindrà com a objectiu fonamental promoure i facilitar els rodatges al territori de la comarca. Per la seva part, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, com a entitat impulsora d’aquesta iniciativa, s’ha detectat la necessitat de recopilar tota la informació necessària per a les productores audiovisuals i localitzadors amateurs i professionals – tant cinematogràfics com per a anuncis publicitaris – i d’establir uns paràmetres comuns en relació a les taxes i condicions d’ocupació de l’espai públic compartides per tota la comarca.

Segons el president del mateix consorci, Joaquim Arnó, “la voluntat que hi ha al darrere de la creació i l’existència d’una Film Commission és la de donar totes les facilitats a les productores perquè puguin trobar al Maresme les localitzacions que necessiten per als seus rodatges, tot donant projecció a la nostra comarca i dinamitzant sectors econòmics locals, com ara l’hostaleria, la restauració…”.

Així, els principals beneficiaris seran els municipis de la comarca adherits al servei, ja que els estalviarà el fet d’haver de gestionar individualment les peticions de les productores audiovisuals, però també es preveu beneficiar al conjunt dels sectors econòmics locals.

Entre les principals tasques de la Maresme Film Commission en destaquen l’atenció i seguiment als projectes audiovisuals; el seguiment i coordinació amb les administracions públiques i particulars adherits a l’òrgan; la realització d’un inventari de localitzacions per tal de confeccionar un arxiu d’espais; i la creació d’un espai web per donar difusió a aquests serveis, entre d’altres. Amb aquest nou instrument es vol contribuir a estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual catalana, i els serveis relacionats a tot el territori, sumant a les accions que es facin en el futur Costa Barcelona Film Cluster i a les generades des de la Catalunya Film Commission.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Desvetllat el cartell del sisè Festival Jardins de Pedralbes

divendres, 23 de març de 2018 10:45

Fotos: Vicens Tomàs

Aquest dijous passat, 22 de març, es va desvetllar el cartell de la sisena edició del Festival Jardins de Pedralbes Barcelona, un esdeveniment musical consolidat que se celebra a l’estiu, des del mes de juny fins el 15 de juliol, amb un programa variat, tant en artistes internacionals com de casa nostra.

Fent memòria, Martin Pérez, director de la promotora Concert Studio, organitzadora del festival, explica que durant el 2017 van passar per Pedralbes més de 50.000 persones, unes 2.000 per cada concert, i que hi va haver un total del 93,7% d’entrades venudes.

Amb la il·lusió renovada aquest any també, l’equip de joves professionals segueixen endavant per oferir a la ciutat un programa variat, de qualitat i per a totes les edats.

.

Convocats en roda de premsa els periodistes envoltats per la incertesa d’un programa fidelment guardat, esperaven la descoberta del cartell d’aquest any. Així, del 6 de juny al 15 de juliol passaran per Pedralbes una trentena d’artistes de primera línia, alguns dels quals encara estan per confirmar.

Ainhoa Arteta, Josep Carreras, Miguel Poveda, Mariza, Elvis Costelo, Miguel Rios, Andrea Motis i Joan Chamorro, Tom Jones, The Jacksons, George Benson i Katie Melua, entre altres artistes, amenitzaran aquest any les nits de Pedralbes.

També està previst alegrar les tardes abans del concert principal amb nous talents a l’Espai Village, aquest any amb la novetat que hi haurà actuacions simultànies als diferents espais del jardí.

.

El director del festival apunta també que, a part de col·laborar en projectes humanitaris, com altres anys, en aquesta edició estan preparant la gestió d’un concert solidari del qual ja s’informarà oportunament. Entre les altres novetats també hi haurà concerts amb un aforament mixt, amb una part de l’espai reservat perquè la gent pugui ballar.

.

Martin Pérez assenyala que la immensa majoria de les entrades estan per sota dels 68 euros, i una proposta molt interessant és que el festival posarà a la venda un paquet entrades a 18 euros perquè el preu no sigui un impediment per gaudir de la festa musical del començament d’estiu. Les entrades sortiran a la venda a partir del proper dilluns.

Amb ambient cordial, simpàtic i amb la música de Gorka Benitez trio, es dona la benvinguda al programa del Festival dels Jardins de Pedralbes.

Article: Carme Beltran Boix
Fotos: Vicens Tomàs

.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Tenim onze sentits

divendres, 23 de març de 2018 09:00

.

Sovint s’han considerat valents a aquells individus que han estat capaços d’adaptar-se a les adversitats de l’entorn. Però aquesta capacitat l’hem posada en dubte al adonar-nos que no ens havíem d’adaptar a l’entorn sinó que l’entorn havia d’adaptar-se a nosaltres.

Per aconseguir l’adaptació de l’entorn a la nostra manera de ser l’hem de transformar. Quines guies hem seguit per decidir els camins per realitzar aquesta transformació? Doncs ens hem guiat per les sensacions de plaer que ens proporcionen els sentits. Mercès a elles hem conegut les característiques de l’entorn que les provocaven i hem potenciat aquestes característiques, lluitant al mateix temps contra aquelles que generaven sensacions de dolor.

.

Els sentits són fonamentals per identificar sensacions, però tenim només cinc sentits? Particularment considero que tenim onze. A banda dels cinc sentits establerts tenim, dins de la capacitat de pensament, sis més: Memòria, Previsió, Comprensió, Reflexió, Imaginació i Moviment (o Psicomotricitat). Però, per què considero que aquestes funcions mentals són sentits?

Anem a pams. Un sentit és un òrgan que capta sensacions. Cada sensació és una percepció de la realitat, I cada sensació genera un sentiment determinat. Doncs bé, les funcions mentals esmentades poden considerar-se mecanismes de percepció de la realitat o sentits perquè capten sensacions pròpies que poden esdevenir sentiments. Seguidament amplio una mica d’informació al respecte.

.

Memòria. Capta records, que són evocacions d’experiències viscudes per l’individu.

Previsió. Capta expectatives, que són construccions d’experiències que l’individu espera viure.

Comprensió. Capta coneixements, que són enteniments del significat dels fenòmens reals.

Reflexió. Capta raonaments, que són establiments de relacions entre els fenòmens reals.

Imaginació, Capta fantasies, que són creacions de realitats.

I Moviment. Capta ritmes…Mambo!

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Bombetes que destruirien el virus de la grip

divendres, 23 de març de 2018 08:28

Articulista: Vicenç Llobet

Un grup d’investigadors del Centre Mèdic de La universitat de Columbia (Estats Units), han dissenyat unes bombetes de llum que emeten, en unes dosis contínues molt baixes, radiació ultraviolada llunyana (far-UVC); és a dir, d’una longitud d’ona que va des del 200 als 122 nanòmetres –més propera als rajos X que no pas a la llum visible–.

Aquestes bombetes, gràcies a la seva emissió de llum ultraviolada de les característiques mencionades anteriorment, tenen la capacitat d’acabar amb el virus de la grip que circula per l’aire.

La radiació ultraviolada és un agent antibacterià i antivíric, ja que trenca la seva cadena d’ADN; però en dosis elevades també és dolenta per a l’ésser humà. La radiació d’aquestes bombetes està ajustada per evitar aquest darrer efecte.

Una tecnologia idònia per a llocs crítics

.

Les infeccions i els contagis són un mal de cap en entorns com ara els hospitals. Llocs on les persones, pel sol fet d’estar malaltes, poden tenir el seu nivell de defenses baix i, per tant, tenen una vulnerabilitat més alta per contagiar-se amb altres agents.

Per posar més exemples podríem catalogar escoles, aeroports, espais tancats com ara avions, sales d’espera, etc. Tots ells són espais amb una gran concentració de persones.

Cal recordar que un refredat no es contagia pel sol fet de caminar pel carrer i sota un entorn fred, sinó pel fet de tancar-nos en espais més càlids on els virus i bacteris pul·lulen al seu aire entre persona i persona.

.

Doncs bé, precisament aquests són els espais on seria important instal·lar aquest tipus de bombetes perquè, amb els seus efectes, destruïssin els virus i bacteris que campen al seu aire i limités la seva transmissió i propagació.

Encara, però, manca investigar una mica més en diferents entorns per convertir aquesta investigació en un producte real de mercat.

Inactivació dels virus

En la següent imatge es mostren 4 seqüències fluorescents, ampliades per 40, de cèl·lules epitelials de mamífers incubades amb virus aerotransportats que s’han exposat en forma d’aerosol a dosis UVC llargues (0, 0.8, 1.3 o 2.0 mJ/cm2) generades per llums excímeres de 222 nanòmetres.

La fluorescència blava es va utilitzar per identificar el nombre total de cèl·lules en un camp de visió particular, mentre que la fluorescència verda va indicar la integració dels virus de la grip A (H1N1) en les cèl·lules.

Els resultats dels estudis de control de dosis zero (part superior esquerra) van confirmar que la càmera d’irradiació d’aerosols transmetia eficientment els virus aerosolitzats a través del sistema, després de la qual el virus viu va infectar de forma eficient les cèl·lules epitelials de mamífers.
S’observa, amb la evolució de seqüències, com les cèl·lules infectades desapareixen segons la radiació ultraviolada a la que han estat exposades.

Article: Vicenç Llobet

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Cau una banda criminal dedicada al tràfic internacional d’haixix i marihuana

dijous, 22 de març de 2018 12:35

.

Un operatiu policial conjunt de les Policies espanyola i sèrbia, amb la col·laboració del Servei de Duanes de Toulousse (França) i la Guarda de Finança italiana, ha acabat amb la desarticulació d’una organització d’origen serbi-bosnià assentada a Catalunya, presumptament dedicada al tràfic internacional d’haixix i marihuana. Durant l’operatiu els agents han detingut 26 persones, entre ells dos antics membres dels ‘Pink Panthers’, reclamats internacionalment, que s’havien reconvertit a narcotraficants i que es refugiaven a l’Estat espanyol amb identitats falses. Els agents han registrat 15 habitatges a Barcelona, ​​Girona i Tarragona, on es van localitzar 5 cultius hidropònics de marihuana amb 2.237 plantes.

.

La trama comptaria amb diversos laboratoris distribuïts per Europa per elaborar droga que, posteriorment, traslladaven per carretera a diversos països del continent a través de transportistes que treballaven per a ells. Aquests transportistes amagaven la droga en el seu camió entre la mercaderia legal que duien en les seves rutes habituals. Durant les investigacions, els agents van localitzar dos immobles, un d’ells a Barcelona i un altre a Pineda de Mar, estratègicament situats per emmagatzemar i traslladar la droga fins als camions utilitzant vehicles llogats i, en ocasions, també el vehicle del principal investigat.

En el transcurs de la investigació, els agents van interceptar dos camions amb destinació a Itàlia i Suècia, dos més a França, i un a La Jonquera amb destinació a França i Itàlia. En total, en els cinc camions, es van intervenir 250 quilos de marihuana i 50 quilos d’haixix.

.

La substància estupefaent era elaborada en els seus propis laboratoris localitzats en xalets de grans dimensions. Els immobles eren llogats en zones aïllades i allunyades dels grans nuclis urbans per evitar el control policial o la detecció per part dels veïns, i en què defraudaven l’alt consum elèctric que exigia el manteniment de les plantacions. Aquests habitatges eren controlats per diversos membres del grup criminal que venien des de Sèrbia com si fossin ‘temporers’, i que es dedicaven al cultiu, recol·lecció i envasament de les collites. Aquestes persones eren vigilades permanentment per responsables de l’organització assentats a Pineda de Mar, municipi en el qual havien llogat un immoble i on també hi allotjaven treballadors dels laboratoris.

Material intervingut

.

L’operatiu va acabar amb la detenció de 26 membres d’aquesta organització i una quinzena d’entrades i registres a Barcelona, ​​Girona i Tarragona, on es van trobar cinc laboratoris de producció de marihuana que a més s’havien connectat il·legalment a la xarxa elèctrica. També es van confiscar 2.237 plantes, més de 85 quilos de marihuana a cabdells, 70 grams d’haixix, dues armes de foc -una d’elles trobada en una paperera prop del domicili d’un dels detinguts-, 58.000 euros en efectiu, 5 vehicles i nombrosa documentació falsificada de Lituània, Bulgària, Croàcia i Sèrbia.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

El Masnou pinta un pas de vianants contra l’homofòbia

dijous, 22 de març de 2018 11:36

Foto: Aj

L’Ajuntament del Masnou ha canviat el color blanc i negre el pas de vianants del carrer de Navarra, a l’alçada del carrer de Pompeu Fabra, pels sis colors de la bandera de l’arc de Sant Martí. Aquest ha estat el primer dels passos de vianants que es pintaran al municipi maresmenc per commemorar el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que se celebrarà el proper 17 de maig.

Aquesta iniciativa del consistori té per objectiu donar visibilitat als drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI), i en contra de qualsevol discriminació. Aquest iniciativa se suma a altres accions específiques recentment endegades per donar suport a la realitat de les persones LGTBI, com l’obertura del Punt d’Informació a la diversitat sexual (PIDS).

El mateix consistori preveu pintar amb els mateixos colors els quatre passos que es troben a l’encreuament dels carrers de Navarra i de Romà Fabra del Masnou.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

El ‘Galeón Andalucía’ visita Mataró per primera vegada

dijous, 22 de març de 2018 11:00

‘Galeón Andalucía’ | Foto: Fundación Nao Victoria

A partir d’aquest dijous 22 de març fins el proper diumenge dia 25 la Base Nàutica Mataró Marina Barcelona de Varador 2000 acull el Galeón Andalucía, la rèplica d’un dels grans galions històrics espanyols que van protagonitzar, durant el segle XVII, diverses rutes comercials entre Europa amb Amèrica i Àsia.

Les persones interessades podran visitar el vaixell durant aquests dies, de 10 del matí a les 7 de la tarda. Els visitants podran recórrer el Galeón Andalucía a través d’una visita autoguiada i veure lliurement – sense límit de temps – les diferents cobertes, parlar amb els autèntics membres de la tripulació i gaudir de diverses exhibicions interactives, vídeos i documents històrics.

La visita del Galeón Andalucía és l’avançament de la trobada de vaixells històrics i centenaris, Maresmar, que tindrà lloc en aigües del Maresme entre 8 i el 10 del proper mes de juny.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Timelapse de 13.800 milions d’anys d’història de l’Univers

dijous, 22 de març de 2018 10:23

.

Avui mostraré un vídeo, realitzat pel youtuber John D.Boswell, on es mostren els 13.800 milions d’anys de la història de l’Univers en tan sols 10 minuts. El que ha fet aquest youtuber és comprimir cada 22 milions d’anys en un segon per obtenir aquest meravellós vídeo.

Aquest timelapse mostra l’evolució de l’Univers des del big-bang fins a l’aparició de l’Homo Sapiens.
Al llarg del vídeo apareixen narracions fetes pel Brian Cox, Carl Sagan i David Attenborough. Totes les fonts de vídeo són de la NASA, Voyage of Time, Cosmic Voyage y Wonders of the Universe entre altres.

Boswell explica:

“Espero que veure aquest experiment en humilitat et faci reflexionar sobre la gran quantitat d’eres sense testimonis que han passat abans de que ens trobéssim, i la brevetat de la nostra existència en comparació”.

Article: Vicenç Llobet

Llegiu més a: Diari Maresme

 

L’absurd de la guerra i ‘Incerta Glòria’, de Joan Sales

dimecres, 21 de març de 2018 12:30
 

Alguns municipis noten canvis en el gust de l’aigua pel canvi de dessalinitzadora

dimecres, 21 de març de 2018 12:00

Dessalinitzador de la Tordera | Foto: ATLL

Actualment, algunes poblacions del Maresme estan rebent un nou subministrament d’aigua del Ter i de la dessanilitzadora de la Tordera. Segons informa l’ATLL Concessionària de la Generalitat, degut a l’estat de pre-alerta en sequeres que s’ha patit aquest hivern i al temporal marítim que ha deixat inhabilitada la planta dessalinitzadora del Llobregat, s’ha pres aquesta mesura amb l’objectiu de garantir una abastiment continuat i redistribuir els cabals disponibles.

L’ATLL Concessionària de la Generalitat ha assegurat també que la dessalinitzadora de la Tordera té les mateixes garanties sanitàries, de qualitat i potabilització que qualsevol dels seus abastiments, i ha afegit que tan bon punt es restableixi el funcionament de la ITAM del Llobregat es preveu tornar a la situació anterior.

Foto: Arxiu

Per la seva part, l’Ajuntament d’Alella – un dels municipis maresmencs on s’ha aplicat aquesta mesura – ha informat sobre aquesta situació als veïns que, des del passat 12 de març, han notat un canvi de gust de l’aigua potable que se subministra a la població.

Llegiu més a: Diari Maresme

 

Pàgina 1 de 3

<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>
Bàner

El temps

Soporte OnLine

Assistencia Técnica

Centre de formació

Segueix-nos a ...
Catálogo de Ofertas
de SIL Informática

Alta en la lista de suscripción
Nombre:
email:

Baja en la lista de suscripción
email:   

Anuncis

SIL Informàtica Canet
Tot en informàtica de consum i de empresa.
Carrer Bofill i Matas, 3
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 08 96
mari@infomercat.com
Pere Arañó Planas Assessor, S.L.P.U.
Assessoria jurídica, fiscal, laboral i comptable. Administració de comunitats i serveis immobiliaris.
Ronda Sant Domènec, 18
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 27 21 - Fax: 93 794 05 98
IDMTC
Treballs de restauració de façanes i interiors d'habitatges, pintura decorativa i muntatges de produccions gràfiques per a publicitat, moda, etc.
Carrer Nou, 43
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 795 42 31 - Fax: 93 795 42 31 Tel. mobil: 607 471 371
Finques Sant Cebrià
La teva immobiliària del Maresme: Cases, pisos, xalets i locals comercials.
Av. Maresme, 11-13
08396 - Sant Cebrià de Vallalta - Barcelona
Tel: 93 763 14 73 - Fax: 93 763 06 00
J. Pedrero e hijos, s.l.
Transport i Venda d'Àrids. Moviment de Terres. Murs de Conteción i Rocalles. Containers.
Carrer Cuba, 1
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 16 05 - Fax: 93 794 16 05
Barcelona Taurina
La web taurina de Alberto Faricle
Desde mi optica
Visita nuestra web

Internet Speedtest

You are here:   Inici