Google

Premi Iluro per a una obra sobre la repressió franquista a Mataró

dimecres, 21 de novembre de 2018 18:07
L'historiador mataroní Joan Giménez va guanyar el Premi Iluro, lliurat dimarts passat a l'Ateneu de la Fundació Iluro. Es tracta de la tercera ocasió que Giménez s'endú aquest guardó, que ha celebrat la seva 6oa edició. En aquesta ocasió ho ha fet amb el treball 'Mataró 1939-1945, la repressió - paisatge humà després d'una guerra', una monografia sobre la repressió franquista a la capital del Maresme. L'acte va estar presidit per l'alcalde David Bote i el president de la Fundació Iluro, Pere Carles, acompanyats per Maria Àngels Torras, directora dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat. A més a més de les recerques pròpiament històriques, aquest any el certamen convocava per primer cop treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials. De la mateixa manera, l'àmbit territorial d'estudi també s'havia obert i hi han pogut concórrer obres que no estiguessin exclusivament centrades en Mataró o el Maresme, sinó de qualsevol àmbit territorial en què la ciutat i la comarca hi tinguessin una presència o interès destacat.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Una vintena d'activitats per combatre la violència de gènere

dimecres, 21 de novembre de 2018 13:46
Mataró compta amb prop d'una vintena d'activitats durant aquestes setmanes per a commemorar el Dia Internacional contra la Violència Vers les Dones, que té lloc el 25 de novembre. Es tracta de propostes de caire educatiu, reivindicatiu i que conviden a la reflexió ciutadana al voltant de la problemàtica de la violència de gènere, que afecta tota la societat. Les propostes estan organitzdes per les entitats que formen part del Consell d'Igualtat Dona-Home, juntament amb el Servei d'Igualtat i Ciutadania. Aquí es pot consultar tota la programació. L'acte central tindrà lloc el mateix diumenge dia 25 davant l'Ajuntament de Mataró, a les 12h, quan es farà una lectura de poemes, una acció de carrer en record a les dones assassinades per violència masclista i la lectura del manifest. En el programa també s'inclou la jornada "Les violències masclistes als espais públics d'oci" que es farà el dijous 22 de novembre, durant tot el matí, al Centre Cívic Pla d'en Boet. En el transcurs de la jornada es presentarà el Protocol d'actuació davant les agressions sexistes i sexuals als espais públics d'oci a Mataró i es reflexionarà al voltant del tema.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

L'Estat obliga a tancar el Club Nàutic Cabrera de Mar

dimecres, 21 de novembre de 2018 13:46
El Club Nàutic Cabrear de Mar haurà de tancar portes en els propers mesos, tal i com ha dictaminat el departament de costes de l'Estat. La mesura, segons informen des de l'Ajuntament de Cabrera, s'ha pres per la manca de títol de concessió de club i per la impossibilitat del club cabrerenc d'adaptar-se a l'actual reglament. Aquest indica que la superfície construïda no ha de superar els 300 m2, una quantitat molt inferior a l'existent. Els socis del club traslladaran la seva activitat a Premià de Mar, on el departament de Costes de la Generalitat habilitarà una zona de varada per a les embarcacions. El CNCM va néixer l'any 1966, impulsat per un grup de practicants de la vela i les activitats de pesca. Construït a primera línia de mar, compta amb una àmplia superfície de diferents embarcacions entre les quals destaquen el patí català, windsurf, 4,20, hobbie cats, paddle surf, surf, kaiakas, motos aquàtiques i llanxes a motor. El club disposa de zones d'avarada exterior per a vela lleugera i barques de motor, hangars de varada per windsurf, padle surf i motos aquàtiques, escola de vela i un bar restaurant, entre d'altres.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Simulacre d'incendi en un vaixell al Port de Mataró

dimecres, 21 de novembre de 2018 11:37
El vaixell Sant Ramon, de 16 metres d'eslora amarrat al Port de Mataró, va ser l'objecte d'un simulacre d'incendi a bord ahir dimarts al matí. L'exercici també va contemplar, a banda de l'incendi, un vessament de combustible i una persona ferida a l'embarcació. D'auesta manera es van posar en pràctica maniobres d'autoprotecció per als membres del port i la coordinació dels mitjans que actuen en un cas com aquest. Aquest simulacre va ser organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i el Consorci Port Mataró, amb la col·laboració de l'Ajuntament i de diferents serveis d'emergència i entitats que estarien implicades en una situació real. Els bombers hi van aportar una vintena d'efectius, mentre que Creu Roja va realitzar les maniobres de moviment dels vaixells que es trobaven al costat de l'embarcació incendiada. L'Ajuntament de Mataró va activar els recursos previstos als seus plans d'emergència municipal per contaminació d'aigües marines, mentre que el Consorci del Port va col·locar les barreres de contenció al costat del vaixell.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

GUSTAVO ÁLVARO LABANCA D'ANDREA

dimecres, 21 de novembre de 2018 11:04
 

SALVADOR JULI I CATÀ

dimecres, 21 de novembre de 2018 11:04
 

Demanen que es deixi d'utilitzar animals en les festes tradicionals de Mataró

dimecres, 21 de novembre de 2018 10:56
PACMA, FAADA i Sos Animals Maresme han reclamat que Mataró deixi d'utilitzar animals a les festes tradicionals. Les tres entitats animalistes es van reunir la setmana passada amb la regidora de Salut Pública, Elizabet Ruiz, i amb la directora de Cultura, Glòria Brusati, amb les que van repassar les festivitats que utilitzen animals a Mataró. Per a totes elles van presentar "alternatives ètiques que respectin els drets dels animals", segons indica PACMA en un comunicat. Les tres entitats consideren que cal evitar incidents com els viscuts a Terrassa l'any 2017, le què un home va morir després de ser atropellat per un carro tirat per cavalls a la Romeria del Rocío, o el cavall que va perdre la vida a la cavalcada de reis del passat gener a la mateixa localitat. "El maltractament animal no pot resguardar-se de cap manera en la tradició", sosté la portaveu de PACMA a Mataró, Raquel Iglesias. Entre les activitats que Mataró celebra amb animals durant l'any, en destaquen la Cavalcada de Reis, els Tres Tombs o la Setmana Santa, a més de la Fira de l'Arbre. Les propostes de les entitats animalistes passen per posar fi a la tracció animal com a mètode de transport en diverses festes, així com substituir l'ús d'animals per "la imaginació, la creativitat i el talent dels mataronins".

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Jordi Coll, solidari amb Fundació Maresme des de 'Tu cara me suena'

dimarts, 20 de novembre de 2018 18:59
L'actor mataroní Jordi Coll, protagonista de sèries tan populars com 'El secreto de Puente Viejo, va resultar el guanyador de la gala 7 del programa d'Antena 3 Tu Cara Me Suena, la setmana passada. Coll va decidir donar el premi, valorat en 3.000 euros, a la Fundació el Maresme pro persones amb discapacitat. A l'hora de recollir-lo, en ple programa, Coll va destacar al paper que juga l'entitat a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual i també va mencionar l'emblema de la fundació, en Santi, i el projecte solidari que l'acompanya.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

"Fer TV o explicar un conte a la vora del foc és el mateix; o arribes a la gent o no hi arribes"

dimarts, 20 de novembre de 2018 12:07
El periodista Roger de Gràcia, que el dimecres 21 de novembre presenta a Tecnocampus la cinquena edició del Dia Mundial a la Televisió, ens parla dels seus hàbits de consum televisius i de com veu l'estat, els reptes i el futur del sector. En el seu anàlisi destaca que, finalment, la televisió s'està adaptant als patrons de consum del seu públic. Nascut l'any 1975, de Gràcia ha treballat a Catalunya Ràdio, Rac 1 i a Televisió de Catalunya, a més del programa de sàtira política Polònia. El 2014 va presentar la Marató de TV3 contra les malalties neurodegeneratives. Actualment és el director i presentador d'Estat de Gràcia, a Catalunya Ràdio, i també va ser el conductor del programa 'El Sopar', a TV3. Què mires a la televisió? Poca cosa. Miro el "Polònia", l'"Intermedio" i programes documentals com el "30 minuts" majoritàriament. Quin ús fas de les plataformes de Video On Demand, com Netflix, HBO o FilmIn? De fet jo no miro televisió convencional, és a dir, gairebé mai veig continguts de televisió en directe. Primer perquè no tinc gaire temps per fer-ho i després perquè prefereixo veure les coses quan jo ho decideixi i no quan ho decideixen ells. Per mi la possibilitat de veure continguts de televisió a la carta, que és el que faig, és un somni fet realitat, una cosa en la que pensàvem amb desig a l'època de la facultat. La manera de fer tele s'ha correspost per fi a la manera pràctica de consumir-la. Per mi és ideal. Com veus l'estat de la indústria televisiva? A nivell de continguts el veig com sempre, amb coses tant bones com d'altres espantoses. El més interessant ara mateix no són els continguts sinó la forma. Internet ha fet canviar la tele tradicional i encara més, internet serà la televisió del futur. Ja ho és per molta gent, que no té ni tele a casa i només mira continguts de plataformes o de Youtube, etc.. Quin rol creus que té, o hauria de tenir, la televisió a la societat? Informar, entretenir i formar. És fàcil de dir però difícil de fer. En general el problema és que es tendeix massa cap a fer diners a qualsevol preu i es cau en la dinàmica del tot per l'audiència en moltes cadenes, la majoria privades. Recordem que les privades també són servei públic i haurien de tenir més en compte què produeixen, però el mercat és el mercat i ningú els "apreta". Quins perfils professionals creus que requerirà la TV en el futur? Sempre és el mateix, gent que sàpiga comunicar. Entretenir i informar. Gent que arribi a la gent. És antic com la humanitat. La gent escolta i segueix la gent que parla amb passió, que explica bones històries. Pot canviar molt o poc el canal, però al final és el mateix fer tele que explicar un conte a la vora del foc. O arribes a la gent o no hi arribes.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

El món de la televisió es reuneix a Mataró per plantejar-se els seus grans reptes

dimarts, 20 de novembre de 2018 12:04
El TecnoCampus acull el proper dimecres dia 21 el Dia Mundial de la Televisió, promogut per cinquè any en col·laboració amb la productora Clack. Enguany tindrà precisament un format de magazine televisiu: el presentarà el periodista Roger de Gràcia, responsable de l'espai Estat de Gràcia cada tarda a Catalunya Ràdio, i comptarà amb música en directe de la banda Yellow Street Corner. Una jornada que servirà perquè el sector televisiu es plantegi els seus grans reptes, responen a preguntes com: la televisió segueix reproduint els estereotips de gènere presents a la societat? Les noves plataformes de distribució de continguts garanteixen una més gran pluralitat de continguts? Més enllà d'esdevenir youtuber, quins altres perfils professionals requerirà el mercat en un futur proper? Entre els convidats d'enguany que participaran al programa hi figuren Marta Roqueta, periodista especialitzada en gènere, Alejandra Palés, periodista i crítica de sèries de televisió al diari Ara i a Serielizados.com; Anna Tarragó, professora del Grau en Mitjans Audiovisuals; i Sergi Vicente, periodista i director de betevé. Les millors propostes La jornada també servirà per escollir les millors propostes televisives d'enguany. S'establiran dos rànquings: un per les millors propostes de ficció i una segona classificació que farà referència als programes de no ficció. També es repassaran les propostes més vistes, com és habitual, en una lògica estrictament quantitativa Aquest rànquing l'elabora un comitè d'expertes provinent de diferents universitats catalanes convocat expressament per a l'ocasió. La informació completa del Dia Mundial de la Televisió a Catalunya, així com els formularis per assistir-hi com a públic, estan disponibles al web http://www.diamundialdelatv.com/. El Dia Mundial de la Televisió és una celebració internacional impulsada el 1996 per l'Assemblea de les Nacions Unides que se celebra el 21 de novembre de cada any, amb un especial arrelament a diversos països sud-americans com Mèxic, Perú, Xile, Paraguai, Argentina, Colòmbia, Uruguai, Equador, Bolívia i Veneçuela.

Llegiu més a: Capgròs.com - El diari digital de Mataró i el Maresme

 

Pàgina 1 de 3

<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>
Bàner

El temps

Soporte OnLine

Assistencia Técnica

Centre de formació

Segueix-nos a ...
Catálogo de Ofertas
de SIL Informática

Alta en la lista de suscripción
Nombre:
email:

Baja en la lista de suscripción
email:   

Anuncis

SIL Informàtica Canet
Tot en informàtica de consum i de empresa.
Carrer Bofill i Matas, 3
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 08 96
mari@infomercat.com
Pere Arañó Planas Assessor, S.L.P.U.
Assessoria jurídica, fiscal, laboral i comptable. Administració de comunitats i serveis immobiliaris.
Ronda Sant Domènec, 18
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 27 21 - Fax: 93 794 05 98
IDMTC
Treballs de restauració de façanes i interiors d'habitatges, pintura decorativa i muntatges de produccions gràfiques per a publicitat, moda, etc.
Carrer Nou, 43
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 795 42 31 - Fax: 93 795 42 31 Tel. mobil: 607 471 371
Finques Sant Cebrià
La teva immobiliària del Maresme: Cases, pisos, xalets i locals comercials.
Av. Maresme, 11-13
08396 - Sant Cebrià de Vallalta - Barcelona
Tel: 93 763 14 73 - Fax: 93 763 06 00
J. Pedrero e hijos, s.l.
Transport i Venda d'Àrids. Moviment de Terres. Murs de Conteción i Rocalles. Containers.
Carrer Cuba, 1
08360 - Canet de Mar - Barcelona
Tel: 93 794 16 05 - Fax: 93 794 16 05
Barcelona Taurina
La web taurina de Alberto Faricle
Desde mi optica
Visita nuestra web

Internet Speedtest

You are here:   Inici